Viceprimarul Cîrjan împarte coronavirus prin Drobeta Turnu Severin, a intrat târziu în autoizolare

CONŢINUT ARTICOL

O adevărată dispută a generat viceprimarul Daniel Cîrjan după ce, deși a participat la BPN-ul Partidului Național Liberal, nu s-a autoizolat după depistarea pozitivă a lui Vergil Chițac ci a continuat să umble prin municipiu.

”Am participat luni la ședința Biroului Politic Național al PNL la care a fost prezent senatorul Chițac, depistat pozitiv la testul coronavirusul. Vineri, imediat după ce senatorul care a stat in partea opusă a sălii față de mine a fost depistat pozitiv, am luat legătura cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică care în urma unei anchete epidemiologice mi-au transmis că nu e nevoie de măsura autoizolării. Repet : specialiștii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică au efectuat anchetă epidemiologică și au stabilit că nu există risc și nu se impune vreo măsură în ceea ce mă privește, motiv pentru care nu s-a impus vreo declarație publică” scrie Cîrjan pe contul său de facebook.

”În cursul zilei ieri (sâmbătă n.r.), având în vedere faptul că persoanele lângă care a stat domnul viceprimar Daniel Cîrjan și consilierul acestuia s-au pozitivat, a fost luată măsura de izolare la domiciliu a acestora, și totodată a familiilor lor. Tot în cursul zilei de ieri li s-au recoltat probe, acestea fiind trimise la Craiova și sunt în lucru” transmite DSP Mehedinți. Întrebați dacă este adevărat ce spune Cîrjan, că s-a prezentat de vineri la DSP, purtătorul de cuvânt se pare că s-a blocat și nu mai oferă un răspuns.

Un răspuns are, însă, Daniel Cîrjan: ”Sâmbătă după-amiază, imediat după ce am aflat că primarul municipiului Deva, care a fost în vecinătatea mea în sală, a fost depistat pozitiv, am contactat iarăși Direcția de Sănătate Publică pentru a urma procedurile legale, am intrat în autoizolare și am efectuat un test în acest sens. Regret că se folosesc astfel de momente pentru campanie electorală de către oponenții politici. Întotdeauna am fost o persoană care a respectat cu strictețe legea și în situația de față am respectat toate procedurile legale și am urmat toate indicațiile specialiștilor epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică”.

În timpul redactării articolului purtătorul de cuvânt al DSP Mehedinți a venit cu o precizare prin care ne spune că este într-o ședință și că va răspunde întrebărilor imediat după ședință. Adică poate, totuși, să scrie un text mai lung decât un simplu da sau nu cu privire la prezența lui Daniel Cîrjan vineri la DSP Mehedinți…

Ceea ce nu spune domnul Cîrjan, dar îl întreabă un severinean pe facebook, este de ce a șters postarea cu o baie de mulțime făcută chiar în această perioadă, după aflarea rezultatului pozitiv al senatorului de Constanța: Radu Iulian :”de aia ai sters postarea de mai devreme, in care te laudai ca ai mers prin piata Mircea. Ce indicatii ai primit de la specialiștii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică??? Sa umbli brambura prin oras?

Si faptul ca ai stat in ACEEASI SALA, in partea opusa, iti garanteaza ca nu ai contractat virusul? Insemna ca esti specialist si in imunologie si microbiologie.

CARE E REZULTATUL TESTULUI? DACA ERAI IN AUTOIZOLARE… DE CE AI IESIT? ASTA E CAM CAZ PENAL, se cheama zadarnicirea combaterii bolilor, poate nu ai auzit. Chiar astept sesizarea organelor de cercetare penala in acest caz.

Cum ziceam… voi penelistii, aveti un dar sa va trageti un glont in cap. Electoral vorbind. Dupa iresponsabilitatea demonstrata in cascada de Citu, Orban, Iohannis, Chitac, acum tu… sigur ii faceti iar mari pe pesedisti, iar noi tot ca prostii.

Sper sa ajungeti ca PNTCD… o meritati din plin. Voi nu dati doi bani pe oameni, va ganditi doar la functii si putere. Dovada Orban… cu Citu care isi depune mandatul cu 10 MINUTE INAINTE DE A FI INVESTIT DE PARLAMENT, IN CONDITII DE PANDEMIE CU UN VIRUS EXTREM DE CONTAGIOS.

Nu va mai satura Dumnezeu de functii, putere si bani. Am ajuns sa va zic asta si voua, penelistilor, dupa atatea frustari, dupa atatea ocazii in care le-am zis-o pesedistilor”.

UPDATE

A venit și poziția oficială a DSP Mehedinți: ”În data de 13.03.2020 domnul viceprimar Daniel Cîrjan a anunțat Direcția de Sănătate Publică Mehedinți că a luat parte la ședința din data de 09.03.2020 de la Parlamentul României, ședință la care a participat și domnul Chițac. Medicul epidemiolog din cadrul Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a discutat cu domnul viceprimar Daniel Cîrjan, apoi a contactat Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor Transmisibile și a solicitat confirmarea faptului că în sala de ședință a fost o persoană confirmată cu COVID-19, fiind vorba despre o situație care a fost gestionată epidemiologic la nivelul Municipiului București. Din discuția purtată cu domnul viceprimar Daniel Cîrjan în seara zilei de 13.03.2020, s-a constatat că acesta nu întrunea criteriile de contact apropiat cu cazul confirmat cu COVID-19, conform Metodologiei de Supraveghere a sistemului respirator acut cu noul Coronavirus, elaborată de Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor Transmisibile (metodologia se află pe site-ul CNSCBT) , acesta aflându-se la o distanță de mare de persona confirmată.
În data de 14.03.2020,din presă s-a aflat că încă 3 participanți la ședință au fost confirmați, viceprimarul Daniel Cîrjan a informat Direcția de Sănătate Publică Mehedinți faptul că a stat în apropierea uneia dintre cele 3 persoane confirmate. Medicul epidemiolog al Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a sunat la Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor pentru confirmarea faptului că alte 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că domnul viceprimar Daniel Cîrjan a fost contact apropiat cu una dintre cele 3 persoane confirmate cu COVID-19, motiv pentru care a fost izolat la domiciliu împreună cu familia timp de 14 zile, conform metodologiei. În aceeași zi s-au recoltat probe, acestea fiind trimise la Craiova și sunt în lucru” transmite DSP Mehedinți.

FOTO: Facebook.com

Articole similare