Rusia oferă o replică autorităților de la București, expulzând un diplomat român atașat militar al Ambasadei României la Moscova.

CONŢINUT ARTICOL

În dimineața zilei de marți, 11 mai, un angajat al Ambasadei Române din Moscova a fost declarat persona non grata în raspuns la acțiunele luate de către autoritățile române în data de 26 aprilie 2021, când adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse la București Alexey Grsihaev a fost expulzat.

” Pe data de 11 mai, Ambasadorul României Cristian Istrate a fost convocat de către Ministerul Rus al Afacerilor Externe, pentru a fi înștințat de decizia ministerului de a-l declara persona non grata pe adjunctul atașatul militar la Ambasada României din Rusia, Căpitan G. Iliescu. Angajatul mai sus menționat trebuie să părăsească teritoriul Federației Ruse în următoarele 72 de ore. Această masură a fost luată ca un răspuns la declarația persona non grata  nefondată a adjunctului atașatului militar al Ambasadei Rusești de la București în 26 aprilie. ” aceasta fiind declarație oficială oferită de către autoritățile rusești.

Cu privirea la decizia luată, Ministerul Român de Externe transmite într-un comunicat :

” MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile domnului Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.”

 

Articole similare