Timisoara Express

Ce tip de zgardă pentru câini să alegi?

Ce tip de zgardă pentru câini să alegi?

Dacă vrei să cumperi o zgardă pentru câini, cu rol estetic sau de dresaj, ține cont de faptul că o alegere greșită poate avea efecte nocive asupra patrupedului tău. De exemplu, dacă este prea mare pentru el îl poate obosi, iar dacă este prea mică îl poate incomoda sau chiar răni.

În cele ce urmează vom încerca succint să îți oferim câteva informații cu privire la tipurile de zgărzi disponibile pe piață în prezent. Desigur, deciderea tipului dorit reprezintă doar un prim pas – pe lângă aceasta trebuie să ții cont de nenumărați alți factori, cum ar fi materialul din care este confecționat modelul dorit, mărimea acestuia, greutatea lui etc.

De câte tipuri poate fi o zgardă pentru câini?

Cum prea bine știi, există mai multe tipuri de zgărzi pentru căței. Astăzi însă le vom împărți în trei mari categorii, în funcție de rolul pe care îl au: zgarda de dresaj, cea cu rol estetic și cea pentru plimbare.

Primul tip ajută în corectarea anumitor comportamente deranjante ale patrupedului și se găsește la rândul lui în mai multe variante: cu ultrasunete, cu spray, cu o combinație sunet-impuls static (șoc electric) și cu șoc electric.

În ceea ce privește eficiența, cea mai bună este ultima din cele de mai sus (zgarda electrică). Multe persoane aleg însă zgarda antilătrat cu ultrasunete, considerând-o mai blândă – alegerea însă îți aparține, deoarece, chiar dacă modelul electric pare înspăimântător, șocurile electrice sunt graduale, iar funcțiile sale inovative garantează siguranța câinelui, oferindu-i acestuia posibilitatea de a învăța mai rapid.

Zgarda cu rol estetic este modelul ales pentru a fi purtat permanent. Așadar, aceasta trebuie să fie confecționată dintr-un material delicat, care să asigure confortul patrupedului, să fie ușoară, să poată fi întreținută facil și să reziste la uzură.

Cea pentru plimbare este destinată momentelor în care patrupedul va elibera energia pe care a ținut-o greu în frâu în interiorul locuinței, astfel că trebuie să fie, mai presus de toate, rezistentă. Trebuie să fie și comodă, desigur, pentru că este important ca în joaca lui afară să nu se rănească.

Ce alți factori îți influențează decizia de cumpărare?

După cum am menționat și la începutul acestui articol, important este ca după ce ai hotărât ce tip de zgardă pentru câini dorești să cumperi, să alegi modelul în funcție de factori precum: materialul din care este confecționat, dimensiuni și greutate (raportate la talia și rasa cățelului tău), estetică, preț și brand.

În ceea ce privește materialul, cele mai populare astfel de accesorii se găsesc fabricate din: nailon, nailon-metal/textil și piele. O zgarda de piele pentru câini va fi mereu o alegere inspirată, deoarece este plăcută din punct de vedere vizual, rezistentă și comodă, însă are un preț mai mare și nu este recomandată patrupezilor care ajung în apă. Una din nailon, pe de altă parte, este durabilă, este rezistentă, se întreține ușor, are un cost relativ mic și se găsește într-o gamă mare de modele și nuanțe, dar nu asigură un confort foarte mare. Modelul din nailon-metal/textil are avantajele celui simplu din nailon, aducând un plus de confort, fiind utilizată frecvent pentru ogari.

Estetica este influențată, de cele mai multe ori, de tipul materialului, însă alegerea din acest punct de vedere ține mult de preferințele tale. În ceea ce privește dimensiunile și greutatea zgărzii, după cum am mai spus, este necesar să se potrivească taliei cățelului, precum și rasei acestuia (fiecare rasă având propriile particularități).

Prețul este, de asemenea, important în procesul de selecție, și trebuie întotdeauna raportat la calitatea produsului. Îți recomandăm să alegi accesorii înalt calitative, indiferent că optezi pentru nailon sau piele, iar brandul te poate ajuta în acest sens. Un brand cu un nume bun pe piața de profil, cu experiență vastă în domeniu, îți va oferi mereu mai multă siguranță – așadar, documentează-te bine înainte de a da START căutărilor!

Unde găsești zgărzi și alte accesorii pentru căței? Îți recomandăm să intri pe petvet-shop.ro și să descoperi toate produsele! PetVet a ales să colaboreze doar cu cele mai bune branduri, cum ar fi Julius K9 sau Ruffwear, astfel încât tu să investești corect, în produse durabile și estetice.

 

 

 

 

 

Articole similare