Timisoara Express

Cum îți alegi corect scaunul de la birou?

Cum îți alegi corect scaunul de la birou?

Vrem, nu vrem, mulți dintre noi ne petrecem o bună parte din zi pe scaunul de la birou așa că este foarte important să investim într-unul de calitate. Dar cum să ne alegem corect această piesă de mobilier? Noi îți putem da câteva sfaturi ca să știi exact ce să cauți atunci când mergi la cumpărături.

Scaunul de la birou are o importanță mult mai mare decât am crede noi. Dacă petrecem multe ore în el – și o facem dacă lucrăm de acasă cam în fiecare zi – e posibil să ne confruntăm cu dureri de spate și de gât mai devreme sau mai târziu. Probabil mai petrecem câteva ore bune în el și după ce am terminat programul de muncă; poate trebuie să ne ocupăm de afacerea noastră în paralel sau poate ne uităm la podcasturi la birou sau poate jucăm jocuri de cazinou sau alte jocuri. Oricare ar fi motivul, ar trebui neapărat să luăm în considerare investiția într-un scaun mai calitativ, ergonomic și… poate ceva mai scump. Merită pe termen lung și spatele noastru ne va spune “Mulțumesc” mai încolo.

În primul rând, înălțimea scaunului este un aspect pe care trebuie să îl avem în vedere. Aceasta trebuie să fie foarte ușor de ajustat și trebuie să se potrivească la modelul de birou pe care îl avem acasă. Dacă este unul mai înalt, atunci și scaunul ar trebui să ne ridice așa încât să putem sta cu coatele relaxate pe masă și cu ochii la nivelul calculatorului – nu mai sus, nu mai jos. De asemenea, și picioarele noastre trebuie să atingă podeaua și să stea relaxate, în niciun caz nu ar trebui să ne ținem doar vârfurile. Ar fi nenatural și inconfortabil de stat multe ore în șir.

În al doilea rând, lățimea și adâncimea pernei pe care ne așezăm joacă un rol la fel de important. Indiferent de măsura noastră, perna respectivă ar trebui să acomodeze orice fel de persoană în cel mai relaxat mod. Ar trebui de asemenea să aibă ceva moale, material de calitate și chiar și o formă mai adâncită. Și lungimea pernei ar trebui să se potrivească perfect în așa fel încât spatele persoanei să atingă spătarul cu ușurință.

Că tot vorbim de spătar, acesta este crucial. Dacă nu este unul bine făcut, ne-am putea confrunta cu dureri lombare în timp. Zona coloanei are o anumită curbă așa că spătarul ar trebui să fie “mulat” pe aceasta. Ar trebui de asemenea să fie adjustabil astfel încât orice persoană, fie înaltă, fie scundă, să poate sta comod și relaxat pe spate.

Și perna pentru cap este la fel de importantă. Ideal ar fi să fie separată de spătar, însă dacă nu este posibil, formă ei este esențială. Ar trebui să aibă o anumită “adâncitură” unde ne-am putea relaxa capul. Ar fi benefic și dacă ar avea un mecanism de reglare, dar și de blocare. Nu ar fi plăcut să ne trezim că ne fuge capul în spate sau nu stă în poziția în care am așezat-o.

Mânerele pe care ne punem mâinile – și ele ar trebui să fie adjustabile și ceva mai groase pentru o prindere mai bună, dar și o poziționare mai confortabilă a brațelor. Dacă sunt foarte înguste, nu ne-am putea rezema prea bine.

O opțiune foarte viabilă ar fi dacă scaunul ar avea funcția de rotire. În acest mod, ne-am putea învârti și roti în funcție de cum avem treabă la birou. Poate trebuie să luăm ceva de mai departe sau pur și simplu să ne mișcăm stânga-dreapta.

Nu în ultimul rând, materialul din care e făcut scaunul joacă și el un rol destul de mare în alegerea de a-l cumpăra. Pentru perioade lungi de stat în el, un material moale, “respirabil” și în care nu am transpira ar fi din nou recomandat.

În concluzie, este mai mult decât indicat să știm foarte bine ce căutăm înainte să plecăm spre magazin să cumpărăm. Acest lucru se aplică la orice fel de mobilier am cumpăra. Sunt multe aspecte de luat în considerare și am economisi și timp la achiziționare dacă știm exact la ce să ne uităm.

 

 

Articole similare