Timisoara Express

Dominic Fritz anunță modificarea Centrului de Proiecte al Timișoarei

Dominic Fritz anunță modificarea Centrului de Proiecte al Timișoarei

Dominic Fritz a anunțat că organizarea Centrului de Proiecte a Municipiului Timișoara a fost modificată și, totodată, reinventată. Mai exact, este vorba despre instituția care asigură finanțare nerambursabilă pentru proiectele societății civile în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Astfel, centrul va Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a fost înființat de fosta administrație, dar granturile au fost acordate în mod opac și fără predictibilitate, susține primarul Dominic Fritz, care anunță reinventarea instituției și care, își propune ca acesta să acorde consiliere ONG-urilor în scrierea de proiecte eligibile pentru diferite linii de finanțare, să gestioneze spațiile aflate în proprietatea municipalității, pe care le va putea propune beneficiarilor pentru organizarea de diverse evenimente, să acorde burse.

“Pe domeniile cultură, educație, tineret și sport, Primăria Timișoara a mai acordat granturi și în trecut, dar în mod opac și fără predictibilitate. Noi le adunăm sub aceeași umbrelă tocmai ca să existe un mecanism transparent și o gândire strategică.Astfel, mecanismul va fi unul competitiv, cererile de finanțare vor fi evaluate de un organism independent, iar banii primăriei vor merge către proiectele cu impactul cel mai mare asupra comunității. Vom măsura ulterior schimbarea pe care o produce fiecare proiect. Prin centru se vor derula și finanțările pentru ONGurile și organizațiile cetățenilor pentru proiectul Capitală Culturală Europeană. Primăria nu va mai finanța evenimente culturale proprii, ci va susține și le va încuraja pe cele ale comunității. Totodată, doresc să mulțumesc Consiliului Local pentru votul dat, în unanimitate, inițiativei noastre pentru acest organism, înființat, pe hârtie, de fosta administrație. Cultura vie este făcută în comunitate.”- a transmis primarul pe pagina sa de socializare.

Directorul viitorului centru va fi ales prin concurs, iar aplicanții trebuie să aibă experiență în gestionarea de fonduri nerambursabile. Veniturile centrului pot fi proprii de la bugetul local, național sau prin programe de interes internațional, a precizat Dominic Fritz.

Un text de Patricia Filip

Articole similare