Timisoara Express

Dominic Fritz – despre continuarea carantinei în Timișoara. „ Suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid” 

Dominic Fritz – despre continuarea carantinei în Timișoara. „ Suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid” 

Prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, Dominic Fritz își exprimă părerea de rău în legătură cu incertitudinea prin care au trecut timișorenii în acest weekend, exprimându-și în același timp respectul pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a trece prin aceste vremuri.

Fritz consideră carantinarea zonei metropolitane Timișoara ca fiind necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar, nevăzând alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare.

Primarul Timișoarei spune că propunerea DSP de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat, considerând că politizarea carantinării a dus la blocajul din CJSU, de aceea fiind nevoie de intervenția Guvernului României pentru a lua o decizie prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Dominic salută hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Fritz și-a exprimat susținerea ministrului Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare, măsurile luate trebuind să fie clare, logice și predictibile. Acesta mărturisește că nevoia imediată este de a concentra toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare și anunță faptul că, de marți, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare iar cu dozele noi vor deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. De asemenea, marți va prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care vor permite accelerarea vitezei de vaccinare și testare.

De asemenea, Fritz subliniază faptul că este nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. „Suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid”, spune primarul Timișoarei.

„Dezbinarea pe care o vedem în această pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, adaugă Dominic Fritz.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *