Timisoara Express

Dotări moderne pentru pompierii voluntari de la Cărpiniș

Dotări moderne pentru pompierii voluntari de la Cărpiniș

Primăria Cărpiniș a investit importante sume de bani din bugetul propriu în acest an pentru a spori condițiile în care muncesc pompierii voluntari de la SVSU Cărpiniș.

A fost modernizată remiza de pompieri, fiind adusă la standarde moderne și a fost achiziționată o autospecială de intervenție cu apă și spumă, autospeciala având cabină dublă și o capacitate de 3000 de litri. Iar, pentru că iarna exista riscul să înghețe apa în autospeciale, tot Primăria Cărpiniș a achiziționat și montat o centrală termică la remiza de pompieri.

Investițiile vin în contextul în care Primăria pune pe primul plan siguranța cetățenilor și, spune primarul Marcel Popa, nu este timp de pierdut pentru asta.

În paralel, Primăria Cărpiniș a cedat către Consiliul Județean Timiș și ISU Banat un teren pentru edificarea unui punct de intervenție al pompierilor militari de la ISU Banat, dată fiind și amplasarea comunei pe DN 59 A dar și construcția unui drum județean care va facilita accesul la autostrada Timișoara-Arad și va scurta foarte mult din distanța până la Arad. Acest punct de intervenție intermediar al ISU Banat va deveni funcțional, cel mai probabil, din anul 2022.

La ora actuală Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cărpiniș are un număr de 10 pompieri voluntari și intervine, în situații de urgență, pe întreaga zonă, cel puțin până la sosirea pompierilor militari. Deservit de 6 voluntari si 4 angajați, Serviciul este dotat cu o autospecială de stins incendii de capacitate medie 2000l, utilaj pentru săpat cu lamă de deszăpezire, tractor cu lamă cu încărcare frontală și remorcă basculantă de 8t, motopompa, trusă medicală pentru acordare prim ajutor, echipamente destinate intervențiilor de stingere a incendiilor. Acestora li se adaugă, de astăzi, și autospeciala cu cabină dublă pentru stingerea incendiilor, autospecială cu o capacitate de apă de 3.000 de litri.

Articole similare