Timisoara Express

Grupul electrogen Diesel – cum îl alegi corect?

Grupul electrogen Diesel – cum îl alegi corect?

Trăim într-o societate dependentă de energie și pentru aproape orice activitate desfășurată avem nevoie de curent electric. Evoluția economiei mondiale din ultimele secole se datorează în mare parte energiei electrice, iar astăzi niciun sector și nicio industrie nu-și mai permit întreruperi neprogramate ale activităților din cauza penelor de curent.

Accesul permanent la o sursă de energie electrică a devenit vital, iar pentru momentele în care aceasta nu este disponibilă un grup electrogen Diesel reprezintă o alternativă viabilă.

Ce este un grup electrogen Diesel?

Cunoscut sub denumirea de generator electric, grupul electrogen reprezintă o sursă permanentă de curent electric, fiind indispensabil în aproape orice ramură de activitate, deoarece asigură continuitatea activității unei companii/instituții.

Generatorul electric nu funcționează pe bază de curent electric, ci preia energia mecanică și o transformă în energie electrică cu ajutorul unui motor alimentat cu combustibil (benzină, motorină, gaz natural) sau pe bază de baterie.

Pentru o utilizare la scară mare, industrială, cel mai folosit generator electric este cel alimentat cu motorină (Diesel), datorită puterii și fiabilității sale mai mari comparativ cu alte tipuri de aparate, dar și datorită altor avantaje incontestabile. Concret, iată care sunt principalele beneficii ale acestuia:

  1. Previne pierderile financiare cauzate de întreruperea activităților zilnice

Pentru desfășurarea activității în condiții optime, o companie utilizează diverse echipamente electrice, de la simplele unități de aer condiționat, până la complicatele sisteme de securitate. Totodată, majoritatea companiilor folosesc sisteme digitale și informatice pentru a efectua tranzacții sau pentru a stoca informații.

Pentru că toate acestea funcționează pe bază de electricitate, orice întrerupere necontrolată de energie poate afecta activitatea companiei, scăzând productivitatea generală și provocând multiple pierderi financiare. Astfel de neplăceri pot fi prevenite prin utilizarea unui grup electrogen Diesel, ce poate rula un număr însemnat de ore.

  1. Costuri mai scăzute și eficiență mai mare

Generatorul Diesel funcționează cu motorină. Prin urmare, are un consum mai redus și o eficiență mai mare comparativ cu cel pe benzină.

Datorită consistenței mai dense a motorinei, acest tip de aparat are nevoie de o cantitate mai mică de combustibil pentru a fi pus în funcțiune. Totodată, deoarece motorina produce mai multă energie decât benzina, generatorul pe motorină va fi mai productiv și mai eficient față de alte grupuri electrogene.

  1. Siguranță și durată de exploatare mai mare

Modul de aprindere prin compresie a motorinei oferă mai multă siguranță în utilizare decât aprinderea prin scânteie a benzinei. Astfel, generatorul Diesel are un risc scăzut de supraîncălzire, risc care, de altfel, reprezintă cauza principală a unor defecțiuni iremediabile. Acest lucru, coroborat cu ușurința de întreținere (care presupune doar schimbarea periodică a uleiului de motor), face ca durata de exploatare a aparatului să fie de două sau chiar de trei ori mai mare decât a unuia pe benzină.

În concluzie, tot mai multe companii private și instituții publice investesc în surse alternative de curent electric. Clădirile de mari dimensiuni, precum hotelurile, mall-urile, școlile, supermarketurile și ansamblurile rezidențiale, au nevoie de generatoare electrice pentru a garanta desfășurarea activității în condiții optime și de maximă siguranță, iar modelele Diesel sunt ideale în acest sens.

ENERGEN gamă impresionantă de grupuri electrogene de calitate superioară

Compania ENERGEN este specializată în proiectarea, fabricarea și comercializarea generatoarelor de curent de cea mai înaltă calitate. Prețul unui grup electrogen regăsit în oferta companiei diferă în funcție de configurația aleasă, de specificațiile tehnice și de puterea motorului.

Pentru montarea, punerea în funcțiune și utilizarea corectă a generatorului, experții firmei le pun clienților la dispoziție servicii gratuite de consiliere, recomandându-le în același timp citirea cu atenție a manualului de instrucțiuni.

Ca atare, toți cei care se află în căutarea celei mai bune soluții pentru continuarea activității și în timpul întreruperilor de curent spontane, fie că vorbim de utilizatorii industriali sau de cei rezidențiali, vor găsi pe site-ul energen.eu exact ceea ce au nevoie. Mai mult decât atât, achiziționând de la ENERGEN, vor investi mai puțin decât s-ar fi așteptat, dar vor primi mai mult decât au cerut.

Articole similare