Timisoara Express

Ploaie de postaci și fake news prin omisiune cu Daniel Cîrjan

Ploaie de postaci și fake news prin omisiune cu Daniel Cîrjan

După ce a băgat mulți cetățeni din Drobeta Turnu Severin în sperieți pentru că nu s-a autoizolat la domiciliu deși fusese în aceiași sală cu senatorul Vergil Chițac, anunțat pozitiv cu coronavirus vineri, Daniel Cîrjan omite să spună tot.

Acesta a intrat în autoizolare sâmbătă după ce colegul său, primarul Devei, a fost dovedit și el pozitiv cu coronavirus, iar Cârjan și consilierul său stătuseră fix lângă liberalul primar în Deva. Primar care a intrat în autoizolare de vineri, nu de sâmbătă precum Cîrjan. Dar aici Cîrjan are o scuză: epidemiologii de la DSP Mehedinți i-ar fi spus lui Cîrjan vineri că nu e cazul să se izoleze!

Doar că, la fel cum a manipulat informația atunci, o face și acum! Intrat sâmbătă în autoizolare și considerat contact direct al primarului din Deva, lui Cîrjan i s-au recoltat probe pentru coronavirus. Duminică au venit și rezultatele probleor: ”Rezultatul probelor este negativ însă acesta rămâne în autoizolare împreună cu familia” transmite DSP Mehedinți. Asta în timp ce Cîrjan iese pe Facebook și propovăduiește rezultatul negativ, ca și cum ar fi vindecat definitiv.

Ori, având în vedere că atât el cât și familia rămân în autoizolare până la împlinirea celor 14 zile și li se vor repeta analizele, putând ca, de unele dăți, să iasă și pozitive rezultatele, parada lui Cîrjan e doar o minciună prin omisiune. NU, nu este vindecat dar DA, primul rezultat al testului e negativ. NU este neaparat, însă, ca și următoarele rezultate să fie tot negative, căci virusul are o perioadă mai lungă de incubare, așa că Daniel Cîrjan cam așa ceva ar fi trebuit să posteze: că e împreună cu familia în continuare în autoizolare, că i se vor mai face teste și că, din fericire, primul test este negativ. Căci, spune o vorbă românească, ”nu spune hop pân ce nu sari gardul”…

De altfel, Daniel Cîrjan a șters mai multe postări de pe facebook ce priveau activitatea sa, probabil tocmai pentru a nu panica oamenii, însă atunci când a fost întrebat direct, pe facebook, dacă a șters sau nu postări, chiar la unul dintre comentariile sale, acesta nu a mai răspuns. Dar zeci de ”postaci” vin și atacă în numele său sau al PNL (amenințând chiar cu prerogativele ministrului Vela!!!) că se răspândesc informații false fără a reține că informațiile incomplete sunt mai aproape de cele false decât de cele reale, cu atât mai mult când, cu intenție, se minte prin omisiune!

Repetăm și aici întrebarea: de ce a șters postări cu activități de pe facebook domnul viceprimar Cîrjan dacă totul e bine?

Articole similare