Timisoara Express

Sfaturi privind alegerea unei uși de exterior

Sfaturi privind alegerea unei uși de exterior

La nivelul exterior al unei locuințe este importantă nu doar culoarea vopselei alese și a decorațiunilor, ci și aspectul ușii principale de intrare. Aceasta din urmă poate fi privită ca fiind cartea de vizită a casei, așadar, merită o atenție aparte.

Dintre toate modelele de uși de exterior disponibile pe piață la ora actuală, cele mai potrivite, din punct de vedere al securității, sunt cele metalice. Nu, nu, nu! Nu vorbim despre acele modele din metal cu aspect demodat, învechit și deprimant. Vorbim despre ușile metalice de exterior care imită lemnul de diferite culori, care au fost concepute cu atenție astfel să îmbine perfect estetica deosebită cu caracteristicile tehnice de excepție.

Desigur, există și alte tipuri de uși, cum ar fi cele din fibră de sticlă și cele din lemn masiv. Acum rămâne de văzut cum le selectăm pe cele mai potrivite nevoilor noastre. Poate că ar fi mai ușor dacă ar trebui să alegem ținând cont doar de estetica modelului, dar trebuie să avem în vedere și alte aspecte precum: sistemul de siguranță, partea pe care se deschid, numărul și tipul de balamale etc.

Alegerea ușii de exterior – aspecte de luat în calcul

Ușa de intrare trebuie să fie realizată dintr-un material de o calitate superioară și să dispună de elementele de siguranță antiefracție necesare (yale de tip seif, senzori de supraveghere la închidere și la deschidere etc.) În același timp, este foarte important să aibă vizor, să prezinte rezistență în fața intemperiilor, a razelor UV puternice și ruginii.

Ca atare, ar trebui să dispună de următoarele:

  • balamale foarte rezistente, căci ușa are o greutate considerabilă, care trebuie să facă față cât mai multor cicluri de închidere-deschidere;
  • două încuietori: una principală și una secundară, ambele cu zăvoare de închidere multiple;
  • rozete și mânere încadrate în clasele de siguranță de top, realizate din oțel sau aluminiu, pentru o rezistență superioară la găurire;
  • bolțuri fixe de siguranță fixate foarte bine în foaia ușii care, pentru o rezistență cât mai mare (care să împiedice scoaterea cu ușurință a ușii din balamale), ar trebui să fie realizate din oțel masiv.

Toate aceste aspecte ce conferă ușii proprietăți antiefracție imbatabile ar trebui să fie pe lista de priorități în ceea ce privește criteriile de alegere.

Apoi, în procesul de selecție trebuie acordată o atenție deosebită și designului. Acesta trebuie să se potrivească stilului arhitectural al întregii construcții și să emane eleganța dorită. Și prețul este un factor important! Așadar, este recomandat ca acesta să fie raportat la calitate.

Rom Decor – gamă variată de uși de exterior de calitate superioară

Rom Decor, companie specializată în producerea de sisteme de închidere interioară și exterioară, pune accentul pe calitate și ofertare corectă. De asemenea, pentru a asigura satisfacerea tuturor exigențelor clienților săi, pune la dispoziția acestora și servicii premium de măsurători, montaj și livrare, precum și consiliere gratuită.

Cât despre ușile metalice de exterior de la Rom Decor, acestea satisfac cele mai importante nevoi ale clienților și întrunesc toate condițiile necesare unui astfel de produs: sistem complex antiefracție, material durabil și rezistent în fața șocurilor puternice, balamale puternice și aspect exterior deosebit, elegant și îngrijit.

Vrei să schimbi ușa exterioară cu una mult mai rezistentă sau te afli în procesul de construcție a casei și ești în căutarea celui mai potrivit model de ușă de intrare? Aruncă o privire pe site-ul rom-decor.ro!

Articole similare