Termeni şi condiţii

1. Despre site

1.1. Site-ul web www.timisoaraexpress.ro este in proprietatea exclusiva a Citycom SRL.
1.2. www.timisoaraexpress.ro este un portal web ce ofera informatii, stiri, analize despre evenimente care au loc in Timisoara, Banat precum si oriunde se regaseste „Spiritul Timisoarei” .
1.3.”Termeni si conditii” contin dispozitii obligatorii pentru orice vizitator sau utilizator al site-ului www.timisoaraexpress.ro. Prin termenul «vizitator» al www.timisoaraexpress.ro se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa site-ul. Prin termenul «utilizator» al www.timisoaraexpress.ro se intelege orice «vizitator» care se inregistreaza pe site, prin completarea unui formular de inregistrare.

2. Proprietatea Intelectuala si Limitarea raspunderii

2.1. Continutul, designul si felul in care se prezinta www.timisoaraexpress.ro, precum si bazele de date accesibile prin intermediul sau sunt proprietatea Citycom SRL si sunt protejate prin legislatia româna in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. Este interzisa crearea de legaturi intre acest site si alte site-uri, fara acordul scris a firmei care detin www.timisoaraexpress.ro.
2.2. Dreptul de autor si raspunderea pentru informatiile existente pe acest site este detinut de Citycom SRL sau de afiliatii/partenerii sai, cu care www.timisoaraexpress.ro are acorduri scrise prealabile. Continutul preluat de la parteneri, pe baza acordurilor incheiate va fi identificat prin mentionarea numelui partenerului lânga textul sau imaginea respectiva.
2.3. Anumite informatii din cadrul portalului pot fi puse la dispozitie de utilizatorii www.timisoaraexpress.ro, fara ca acestia sa se incadreze in categoria afiliatilor/partenerilor. In acest caz, drepturile de autor asupra textelor utilizatorilor ramân la acestia.
2.4. Copierea continutului www.timisoaraexpress.ro este permisa doar daca este specificata sursa, respectiv www.timisoaraexpress.ro. Urmatoarele actiuni nu sunt permise, in lipsa obtinerii, in prealabil, a unei permisiuni scrise din partea Citycom SRL:
a) reproducerea sau stocarea continutului, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt site, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei, fara a se specifica sursa ;
b) modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vânzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, in lipsa obtinerii, in prelabil, a unei permisiuni scrise din partea Citycom SRL;
c) indepartarea insemnelor care identifica dreptul de autor al www.timisoaraexpress.ro asupra continutului, in alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului, in alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document, pot fi trimise la adresa de email office@timisoaraexpress.ro.
2.5. In conditiile in care dvs. publicati continut protejat de drept de autor pe site-ul www.timisoaraexpress.ro, declarati ca: «sunteti de acord cu acordarea unei licente neexclusive, gratuite, nelimitate in timp si spatiu catre www.timisoaraexpress.ro pentru toate drepturile de autor cu privire la continutul publicat de dvs. pe site-ul www.timisoaraexpress.ro.
Garantati ca sunteti autorul continutului publicat sau ca aveti dreptul de a-l publica pe site-ul www.timisoaraexpress.ro exonerati de raspundere cu privire la orice plângere facuta de terti cu privire la continutul publicat de dvs. si gazduit de www.timisoaraexpress.ro.»
2.6. Unele sectiuni ale www.timisoaraexpress.ro pot contine opinii ale utilizatorilor acestui site. In acest caz, raspunderea asupra continutului acestor opinii revine in intregime autorilor ei. www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a sterge de pe site acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare a acestui site sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
2.7. In conditiile in care considerati ca un anumit continut aflat pe site-ul www.timisoaraexpress.ro incalca drepturile dvs. de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteti rugat sa trimiteti un email la office@timisoaraexpress.ro cu drepturile incalcate, pentru a permite administratorilor www.timisoaraexpress.ro sa actioneze in conformitate cu dispozitiile legale conform legii 365/2002 privind comertul electronic.
2.8. www.timisoaraexpress.ro ofera publicului, prin intermediul site-ului accesul la informatii despre produse si/sau servicii puse la dispozitie de producatori sau furnizori din diferite domenii. Acestia pot avea drepturi de marca asupra denumirii produselor si/sau a serviciilor puse la dispozitie, pe care sunteti obligat sa nu le incalcati. De asemenea, acestia sunt responsabili cu privire la imaginile sau detaliile tehnice ale produselor si/sau serviciilor furnizate.

3. Suspendarea accesului

3.1. Administratorii www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitia vizitatorilor si utilizatorilor prin intermediul acestui site si sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut, fara o notificare sau formalitate prealabila.
3.2. Proprietarul www.timisoaraexpress.ro nu este raspunzatoare fata de utilizatori, vizitatori sau orice alta terta persoana, fizica sau juridica, pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

4. Schimbari ale continutului

www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge, in orice moment, portiuni ale continutului sau. De asemenea, www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.

5. Inregistrare

5.1. Inregistrarea pe site-ul www.timisoaraexpress.ro este gratuita.
5.2. Securitatea transmisiilor de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata 100%. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, www.timisoaraexpress.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online. Va atentiona, asadar, ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.
5.3. Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului www.timisoaraexpress.ro reprezinta infractiune de acces fara drept la un sistem informatic si va fi suporta sanctiunea legilor române in vigoare.

6.Informatiile puse la dispozitie de catre utilizatori

6.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, www.timisoaraexpress.ro are obligatia de a administra, in conditii de siguranta si numai, pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. Scopurile colectarii datelor sunt marketing, reclama si publicitate, statistica si servicii de comunicatii electronice. Refuzul de a furniza datele va interzice participarea in cadrul concursurilor sau accesul la unele servicii ale www.timisoaraexpress.ro.
6.2. Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. sau compania dvs. catre www.timisoaraexpress.ro va fi folosita doar in concordanta cu acesti termeni si conditii. Sunteti singurul responsabil cu privire la prezentarea informatiilor, intr-un mod corect si complet si pastrarea acuratetii acestora, in cadrul www.timisoaraexpress.ro.
6.3. www.timisoaraexpress.ro se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla printre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
6.4. www.timisoaraexpress.ro nu raspunde de atacurile având ca scop furtul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

7. Platformele de comunicare

7.1. www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a modifica si/sau dezactiva (fara posibilitatea ulterioara a utilizatorilor de a le reactiva) acele informatii sau opinii personale publicate care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera ilegale, discriminatorii, daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
7.2. Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul mesajelor dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de mesaje si anunturi prin intermediul platformelor de comunicare puse la dispozitie de www.timisoaraexpress.ro este supusa urmatoarelor limitari:
– nu puteti publica, transmite sau face referire catre utilizatorii sau membrii www.timisoaraexpress.ro nici un fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul sistemelor de comunicare puse la dispozitie de www.timisoaraexpress.ro sau prin intermediul altor mijloace de comunicare;
– nu puteti publica sau face referire in nici un fel la mesaje care contin informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiunea „confidential” sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu;
– nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi pe care le are un tert;
– nu puteti publica, transmite sau face referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea www.timisoaraexpress.ro sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software);
– nu puteti publica, transmite sau face referire la nici un fel de „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane.

8. Garantii si Exonerarea de raspundere

8.1. Prin transmiterea mesajelor dvs. catre sau prin intermediul oricarui mijloc de comunicare, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi www.timisoaraexpress.ro pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile limitarilor de la punctul 7.2
8.2. Desi in fiecare moment face eforturi in vederea asigurarii calitatii si corectitudinii mesajelor publicate in site, www.timisoaraexpress.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. www.timisoaraexpress.ro nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzând, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.

9. Forta Majora

Citycom SRL, parternerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intârziere sau eroare in continutul furnizat pe site-ul nostru, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa noastra. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la www.timisoaraexpress.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.timisoaraexpress.ro, erorile de operare, greva etc.

10. Publicitatea si continutul furnizat de alte parti

10.1. Anumite parti ale continutului publicat pe www.timisoaraexpress.ro pot sa fie furnizate de terte persoane cu care www.timisoaraexpress.ro are relatii contractuale in acest sens. De asemenea, in interiorul continutului www.timisoaraexpress.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Citycom SRL nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane partenere, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Citycom SRL nu este responsabil de continutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul sau.
10.2.www.timisoaraexpress.ro nu trimite comunicari comerciale nesolicitate, in conformitate cu legislatia româna in vigoare. www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul de a trimite mesaje comerciale referitoare la activitatile sale si ale partenerilor sai catre adresele de e-mail cu care v-ati inscris pentru a avea acces la serviciile www.timisoaraexpress.ro sau la newsletterul www.timisoaraexpress.ro. Acestea vor fi identificate in mod clar ca provenind de la www.timisoaraexpress.ro si vor avea posibilitatea de desubscriere gratuita.

11. Modificarea termenilor

11.1. www.timisoaraexpress.ro isi rezerva dreptul sa schimbe termenii si conditiile fara indeplinirea altor formalitati. Atunci când acesti termeni se vor modifica, www.timisoaraexpress.ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul dvs. de utilizator al www.timisoaraexpress.ro si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii linkului privind schimbarile pe prima pagina a siteului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.
11.2. De asemenea, cumpararea de servicii puse la dispozitie de www.timisoaraexpress.ro fac obiectul unor termeni suplimentari, care va vor fi aduse la cunostiinta in cazul fiecarui astfel de serviciu, putând fi accesati inainte de folosirea serviciului sau de finalizarea comenzii.

12. Legea guvernanta

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de acesti termeni si conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate si guvernate de legea româna in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi solutionat pe cale amiabila, iar in cazul in care solutionarea amiabila nu este posibila va fi adus spre solutionare in fata unui arbitru. In conditiile in care partile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru in termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competenta va reveni instantelor românesti de la sediul www.timisoaraexpress.ro.