Ucraina lovește Rusia in Crimeea

CONŢINUT ARTICOL

Războiul din Ucraina. 8 ofițeri ucişi ai Federației Ruse în regiunea Bahmut. Lovitură asupra Crimeei. SUA a aprobat Ucrainei ajutorul financiar de 61 de miliarde de dolari.

Ucraina continuă să lovească punctele strategice şi cele de comandă ale Federației Ruse. Canalul de telegram „Досье Шпиона” (Dosarul Şpionului) a confirmat că pe 16 aprilie au fost lansate o serie de lovituri asupra centrului de comandă al regimentului 331, staționat în oraşul Bahmut (regiune ocupată de trupele Federației Ruse). Prin intermediul instalațiilor HIMARS, forțele militare ucrainene au reuşit să lichideze 8 ofițeri ruşi.

De asemenea, astăzi dimineață, 21.04.2014, în jurul ore 07:00, a avut loc un atac în regiunea Crimeea. Conform declarației aşa-zisului guvernator al oraşului Sevastopol, Mihail Razvojaiev, acesta informează că militarii ruşi au respins un atac cu o rachetă antinavă asupra uneia dintre navele Flotei Ruse din Marea Neagră, staționată în acest port.

,,În dimineața zilei de duminică, una dintre navele aflate în partea de nord a orașului Sevastopol a respins un atac cu o rachetă antinavă ucraineană. Fragmente din resturile rachetei au provocat un incendiu de proporții reduse, care a fost stins rapid”, a precizat Mihail Razvojaiev.

Această informație ne este confirmată şi de anumite canale de telegram, cum ar fi „ЧП / Севастополь” (Alertă / Sevastopol), care a menționat la ora 07:37, blocarea podului Crimeei, ce leagă peninsula de restul teritoriu al Federației Ruse şi anumite explozii produse în oraş, la ora 07:27.

Noutatea cea mai importantă al acestei zile, rămâne a fi aprobarea de către Congresul SUA al ajutorului financiar pentru Ucraina, ce ar valora 61 de miliarde de dolari. Această decizie va influența direct situația de pe frontul ucrainean în următoarea perioadă.

Articole similare